Asiguratorii încasează mai mult din prețul polițelor RCA decât comunicau: Doar 25% reprezintă daunele2Foto© adevarul.ro

Asiguratorii încasează mai mult din prețul polițelor RCA decât comunicau: Doar 25% reprezintă daunele

, 5 știri, 30 vizualizări

Situația reală de pe piața asigurărilor obligatorii RCA din România este cu totul alta față de cea prezentată până acum, doar 25% din prețul poliței RCA reprezentând plata daunelor, iar 75% încasează asigurătorii, atrage atenția Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Potrivit sursei citate, în țările civilizate din UE, cheltuielile asiguratorilor sunt cuprinse între 15% și 30%. Organizația profesională subliniază, într-un comunicat de presă transmis vineri că numărul de daune RCA nu a crescut, ci a scăzut semnificativ, din anul 2019 până în anul 2022, de la 400.358 de accidente la 341.470 de accidente.

„Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (...) atrage atenția asupra faptului că situația reală din piața asigurărilor obligatorii RCA este cu totul alta față de cea prezentată până acum. Doar 25% din prețul poliței RCA reprezintă plata daunelor, iar 75% încasează asigurătorii. În țările civilizate din UE, cheltuielile asiguratorilor sunt între 15-30%.