Atac cibernetic în mai multe spitale din București și din țară / Ce unități medicale au fost afectate19Foto© stirileprotv.ro

Atac cibernetic în mai multe spitale din București și din țară / Ce unități medicale au fost afectate

, 59 știri, 17 vizualizări

Sistemul informatic al mai multor spitale din București și din țară este luni ținta unui atac cibernetic care le afectează activitatea curentă. Conform Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), este vorba despre un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale, scrie News.ro.

„Reprezentanții Diectoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au transmis că instituția a fost notificată în cursul zilei de luni cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România. Mai multe spitale sunt afectate de atac. În acest moment, o echipă de specialiști ai DNSC s-a deplasat la fața locului, pentru investigarea incidentului cibernetic”, a comunicat instituția.

DNSC recomandă ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice și a datelor, aceasta reprezentând o prioritate.