Atenționare de călătorie MAE: Marea Britanie - cod galben de ploi torențiale și rafale de vânt© agerpres.ro

Atenționare de călătorie MAE: Marea Britanie - cod galben de ploi torențiale și rafale de vânt

, 4 știri, 25 vizualizări

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, a fost emis un cod galben de vânt pentru marți și miercuri, din cauza furtunii Brendan, care va afecta în principal Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor.

În zonele afectate se vor înregistra ploi torențiale și rafale de vânt cu viteze cuprinse între 101-140 km/h, care pot provoca perturbări în circulația pe rutele de tren, feribot sau avion, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES. Totodată, se pot înregistra valuri puternice pe drumurile de coastă și întreruperi ale electricității.

Având în vedere că orarul zborurilor de pe aeroportul Gatwick ar putea înregistra modificări, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze pe paginile oficiale ale companiilor de zbor sau aeroporturilor despre starea curselor pe care urmează să le efectueze.