Au băgat gazonu’-n cort! Islandezii vor fixa deasupra terenului o prelată specială adusă din Marea Britanie© libertatea.ro

Au băgat gazonu’-n cort! Islandezii vor fixa deasupra terenului o prelată specială adusă din Marea Britanie

, 4 știri, 43 vizualizări

Cum va fi gazonul la Reykjavík, pe 26 martie, o problemă care ne frământă, ne îngrijorează. În Europa se încheie prima lună de primăvară, dar în Islanda e încă foarte rece, cu temperaturi scăzute. Nordicii nu-și fac însă griji.

Vor fixa deasupra terenului de pe „Laugardalsvöllur” (care nu are încălzire) o prelată specială, un „cort” adus din Marea Britanie, de la firma Macleod Cover, cunoscută în lumea întreagă. Sub acest „cort” se suflă aer cald, care protejează suprafața de joc. Însă totul depinde de vreme. Vântul puternic ar putea pune în pericol acest sistem de protecție.

Și încă o veste. Dacă organizatorii și UEFA vor considera că un antrenament ar afecta gazonul înaintea meciului din semifinala barajului pentru Euro 2020, ședințele de pregătire oficiale ale islandezilor și „tricolorilor” vor fi mutate în altă parte. În aer liber, pe un stadion cu iarbă artificială. Sau chiar în sală! În Egilshöll din Reykjavík, o sală în care pot fi organizate meciuri de fotbal, hochei, tenis, curse de patinaj viteză, dar și concerte. Cea mai mare asistență s-a înregistrat la Metallica, pe 4 iulie 2004: 18.000!