Au fost făcute primele teste cu un tren la Aeroportul Otopeni3Foto1Video© libertatea.ro

Au fost făcute primele teste cu un tren la Aeroportul Otopeni

, 4 știri, 37 vizualizări

Un automotor deținut de compania Transferoviar Călători, deținută de Călin Mitică, este primul tren de test care a ajuns în gara de la Aeroportul Otopeni. Informația, dezvăluită de Club Feroviar, a suscitat multe discuții pentru că garnitura nu aparține de operatorul feroviar de stat CFR Călături ci unei societăți private. ”Au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, șeful șantierului de la Otopeni al Arcada Company, firma care construiește noua legătură feroviară.

În replică, oficialii de la CFR Călători susțin că nu a primit nicio solicitare pentru a efectua teste la Aeroportul Otopeni. ”Referitor la afirmația apărută în spațiul public potrivit căreia CFR Călători nu a răspuns solicitării pentru a efectua testele pentru noua linie feroviară spre Aeroportul Henri Coandă, precizăm că aceasta este falsă.

Facem precizarea că CFR Călători nu a primit o astfel de solicitare. Menționăm, de asemenea, că CFR Călători a solicitat în urmă cu câteva săptămâni trasele de la compania națională de infrastructură feroviară și planul de mers pentru a realiza transportul între Gara de Nord București și Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.