Augustin Zegrean: Klaus Iohannis ar trebui să prelungească starea de urgență11Foto© cancan.ro

Augustin Zegrean: Klaus Iohannis ar trebui să prelungească starea de urgență

, 35 știri, 60 vizualizări

Cu riscul de a fi ”înjurat de tot poporul”, fostul președinte al Curții Constituționale a României – Augustin Zegrean – a spus că președintele Klaus Iohannis ar putea prelungi cu încă trei zile starea de urgență pe teritoriul României, asta în condițiile în care Parlamentul trebuie să voteze rapid măsurile care vor fi implementate după data de 15 mai.

Iar legea nu poate intra în vigoare mai devreme de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, spune Augustin Zegrean. Pe de altă parte, fostul președinte CCR a mai spus că ”românii și-au făcut planuri de bere”, dar președintele ar putea prelungi starea de urgență cu ”încă o lună, dacă vrea”.

„Tot poporul român o să mă înjure: președintele să prelungească cu trei zile starea de urgență. Oricând există această posibilitate. Președintele poate să prelungească cu încă o lună, dacă vrea. Dacă nu pot să rezolve problema până sâmbătă, de sâmbătă, toate măsurile luate prin ordonanțele militare se pun deoparte”, a subliniat fostul judecător constituțional.