Australian Open: Meciurile vor fi suspendate în cazul poluării excesive a aerului4Foto© sport.hotnews.ro

Australian Open: Meciurile vor fi suspendate în cazul poluării excesive a aerului

, 6 știri, 8 vizualizări

Organizatorii Australian Open, primul turneu de Mare Șlem din acest an, ce va debuta luni, au anunțat, sâmbătă, introducerea unui sistem de măsurare a poluării aerului care va antrena suspendarea meciurilor dacă un anumit grad va fi atins, în timp ce Melbourne este afectat de incendiile care fac ravagii în sud-estul Australiei, informează AFP.

Jocul va fi suspendat dacă totalul de particule fine solide și lichide din aer atinge 200, respectiv al cincilea grad de pe această scară de măsurare a calității aerului. Al patrulea grad, între 97 și 200, va conduce la o dezbatere între serviciul medical și organizatori pentru a ști dacă se poate continua jocul. Arbitrul va putea întrerupe meciul dacă consideră că este oportun.

Aceste reguli se vor aplica la toate meciurile din exterior și pe terenurile cu acoperiș retractabil, iar la suspendarea unui meci, acesta nu va putea fi reluat decât după închiderea acoperișului. De asemenea, un meci nu va putea fi întrerupt înainte de disputarea unui număr egal de ghemuri sau la finalul unui tiebreak dacă acesta are loc.