Austria impune noi restricții pentru a evita o nouă izolare din cauza Covid-193Foto© stirileprotv.ro

Austria impune noi restricții pentru a evita o nouă izolare din cauza Covid-19

, 6 știri, 78 vizualizări

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat joi înăsprirea restricțiilor menite să prevină răspândirea COVID-19, cu scopul de a evita o nouă izolare, relatează agențiile Reuters și EFE, potrivit Agerpres.

''Am spus la începutul săptămânii trecute că suntem la începutul celui de-al doilea val și, dacă privim evoluția din ultimele zile și săptămâni, avem o creștere exponențială a noilor cazuri. Am văzut numărul cazurilor dublându-se în ultimele două săptămâni'', a remarcat la o conferință de presă șeful guvernului austriac.

Prin urmare, el a cerut populației să-și reducă și mai mult contactele sociale. În cadrul noilor restricții, începând de luni va permisă adunarea a cel mult zece persoane în spațiile închise. Sunt exceptate de la această măsură funeraliile, ceremoniile religioase, activitățile educative, dar care, la fel ca până acum, vor trebui să prezinte autorităților sanitare un plan de prevenire a răspândirii virusului. Pentru spațiile deschise rămâne însă în vigoare limita de 100 de persoane.