Austria: Toți miniștrii de extremă dreapta demisionează din guvern7Foto© hotnews.ro

Austria: Toți miniștrii de extremă dreapta demisionează din guvern

, 21 știri, 26 vizualizări

Toți miniștrii din Partidul Libertății (FPOe), de extremă dreapta, și-au prezentat luni seara demisiile din guvernul de coaliție din Austria, după ce cancelarul conservator Sebastian Kurz i-a propus, cu puțin timp în urmă, președintelui țării, demiterea ministrului de interne Herbert Kickl, relatează Reuters, dpa și AFP.

Ministrul transporturilor Norbert Hofer, noul lider desemnat al FPOe, a legat continuarea participării la guvernare a formațiunii de soarta lui Kickl. Cancelarul Sebastian Kurz i-a propus luni seară președintelui țării demiterea ministrului de interne, după publicarea, vineri, a unei înregistrări video compromițătoare pentru liderul partidului de extremă dreaptă Heinz-Christian Strache, în care se vorbea despre finanțări ruse în sprijinul formațiunii, în schimbul încredințării de contracte publice.

Strache, un aliat al franțuzoaicei Marine Le Pen și al italianului Matteo Salvini, a demisionat sâmbătă din postul de vicecancelar și de lider al FPOe, după 18 luni de coaliție cu formațiunea lui Sebastian Kurz.