Automatizarea amenință 53 la sută din locurile de muncă ale angajaților© businessmagazin.ro

Automatizarea amenință 53 la sută din locurile de muncă ale angajaților

, 9 știri, 12 vizualizări

Majoritatea angajaților chestionați, 61%, consideră că impactul tehnologiei asupra muncii lor de zi cu zi este pozitiv, iar 77% sunt dispuși să învețe noi abilități sau să se pregătească pentru un alte profesii, potrivit news.ro.

„În Europa Centrală și de Est vedem că oamenii sunt din ce în ce mai conștienți că tehnologia și automatizarea vor schimba semnificativ piața forței de muncă și că locurile lor de muncă vor fi afectate. PwC s-a angajat într-o inițiativă ambițioasă de perfecționare digitală în Europa Centrală și de Est, nu doar pentru profesioniștii PwC, ci și pentru clienți și pentru a promova această problemă importantă la nivel regional”, a declarat Nick Kós, CEO al PwC Europa Centrală și de Est.

Sondajul a fost realizat în rândul a peste 22.000 de adulți din 11 țări (Australia, China, Franța, Germania, India, Olanda, Polonia, Singapore, Africa de Sud, Marea Britanie și SUA), pornind de la studiile PwC care arată că 30% din locurile de muncă sunt expuse riscului de automatizare până la mijlocul anilor 2030. De asemenea, PwC Global CEO Survey 2019 arată că disponibilitatea competențelor este o preocupare majoră pentru 79% dintre directorii generali, potrivit news.ro.