Autoritățile au închis First Republic Bank, a treia mare bancă americană care intră în faliment în ultimele șase săptămâni4Foto© hotnews.ro

Autoritățile au închis First Republic Bank, a treia mare bancă americană care intră în faliment în ultimele șase săptămâni

, 9 știri, 9 vizualizări

First Republic Bank, a 14-a cea mai mare bancă comercială din SUA, se confruntă cu probleme majore în urma unor investiții greșite și a unor retrageri de depozite fără precedent, de peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru.

Banca JPMorgan va "prelua toate depozitele, inclusiv toate depozitele neasigurate și o parte substanțială din activele First Republic", a anunțat autoritatea de reglementare din California. Departamentul de Protecție Financiară din California a numit Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) drept administrator al băncii. "Depozitele sunt asigurate la nivel federal de FDIC sub rezerva limitelor aplicabile", a mai anunțat departamentul. JP Morgan este pe cale să preia First Republic.

Potrivit Bloomberg, tranzacția va face ca JPMorgan, cea mai mare bancă americană să fie și mai mare, un rezultat pe care guvernul american a încercat să îl evite în trecut. Autoritățile de reglementare americane au încercat să obțină o vânzare a First Republic în weekend, în jur de 6 bănci au făcut oferte, potrivit unor surse citate de Reuters.