Autoritățile române iau în calcul limitarea curselor aeriene din cauza răspândirii COVID-197Foto1Video© a1.ro

Autoritățile române iau în calcul limitarea curselor aeriene din cauza răspândirii COVID-19

, 29 știri, 31 vizualizări

„Din aceste 13 cazuri, 10 sau chiar 11 sunt de import, adică au venit din Italia. Avem doar două transmiteri directe, pe care le găsim cel al nepotului de 16 ani și fetele din școală.În aceste condiții, atât INSP (Institutul Național de Sănătate Publică -n.r.) cât și Centrul Național de Boli Transmisibile emit și se gândesc la ipoteza lărgirii ariei galbene din Italia.

După cum am observat, autoritățile italiene au suplimentat zonele de carantină cu încă 12 localități și, la nivelul țării noastre, gândim extinderea la nivelul întregii țări a zonei galbene, chiar și limitarea curselor aeriene”, a declarat Nelu Tătar, secretar de stat în ministerul Sănătății, la Digi 24, preluat de mediafax.ro.

Autoritățile române sunt în gardă. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, susțin duminică, de la ora 11.00, o declarație de presă despre gestionarea situației în țară privind noul coronavirus, după ce sâmbătă a fost înregistrat și primul caz de infectare în București.