Autostrada Unirii ar trebui finalizată în 20273Foto© wall-street.ro

Autostrada Unirii ar trebui finalizată în 2027

, 7 știri, 46 vizualizări

Autostrada Unirii Iași-Târgu Mureș ar urma să fie gata până în anul 2027. Ministerul Transporturilor a prezentat detaliat proiectul autostrăzii A8 de 7,2 miliarde de euro într-o dezbatere avută în centrul municipiului Iași. Și varianta ocolitoare a municipiului a fost luată în calcul, atât pe tronsonul Poitiers-Trei Fântâni, cât și o altă variantă prin Piciorul Lupului-Tomești. Proiectele pot beneficia atât de finanțare europeană, cât și guvernamentală

Autostrada Unirii Iași-Târgu Mureș ar urma să fie dată în folosință cel târziu în anul 2027. Conducerea de la Ministerul Transporturilor a prezentat ieri ultimele schițe ale proiectului și datele tehnice pentru autoruta A8 care leagă județul Iași de Transilvania.

Ministrul Lucian Bode a arătat că revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Neamț-Iași-Ungheni a fost înaintată ieri către Autoritatea Națională de Achiziții Publice (ANAP), după care va fi urcată pe sistemul de achiziții publice SICAP. Termenul estimat pentru procedura de licitație este noiembrie 2020. Valoarea investiției este de 35 miliarde lei (7,2 miliarde de euro).