Autostrăzile A1 și A3 vor beneficia de șase noduri rutiere2Foto© realitatea.net

Autostrăzile A1 și A3 vor beneficia de șase noduri rutiere

, 5 știri, 59 vizualizări

"Sunt vești bune pentru județele Timiș, Hunedoara, Alba, Arad și Bihor: CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea a șase noi noduri rutiere pe A1 și A3", a scris Drulă, în mesajul postat pe contul său de socializare. Potrivit ministrului, autostrăzile din țara noastră "au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni".

"Astfel, creștem accesibilitatea la rețeaua primară de transport rutier și sprijinim investițiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere", mai spune ministrul. Așadar, discutăm despre următoarele noduri rutiere noi:1. Nod rutier la Cugir, la joncțiunea DJ704 cu A1, în Județul Alba.

Va spori gradul de accesibilitate a zonei industriale Cugir către autostrada Sibiu-Orăștie. 2. Nod rutier la Sântuhalm, la joncțiunea DC129 cu A1, în Județul Hunedoara. Marele beneficiu este conectarea la rețeaua de transport TEN-T a unor zone spre care, momentan, accesul este dificil. Astfel sunt susținute economia și turismul local, pentru dezvoltarea durabilă a regiunii. 3.