Avocatul Gheorghe Piperea, despre purtarea măștii în spațiile deschise. Este o decizie ilegală. „Nu ai voie”© cancan.ro

Avocatul Gheorghe Piperea, despre purtarea măștii în spațiile deschise. Este o decizie ilegală. „Nu ai voie”

, 4 știri, 108 vizualizări

Din cauza numărului mare de noi cazuri înregistrate în ultima perioadă, a fost adoptat un nou set de reguli stricte, menite să oprească răspândirea accelerată a virusului. Printre noile reguli se numără și purtarea măștii de protecție în spațiile deschise, iar cei care nu respectă această regulă riscă amenzi de până la 2.500 de lei. Însă potrivit avocatului Gheorghe Piperea, această decizie este ilegală.

„În legea 55/2020, aceea care a trecut pe repede înainte în Parlament, pentru că așa a bătut cu pumnul în masă domnul președinte Iohannis, la art. 13, litera a) se vorbește despre obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise.

Nicăieri în cuprinsul acestei legi și nici în legea 136, legea aceea care a trecut prin Parlament, de asemenea, pe repede înainte, nici acolo nu spune nicăieri că se poate institui în vreun fel obligativitatea purtării măștii în spațiile publice. Asta este una la mână. În al doilea rând, după câte se observă este vorba despre niște hotărâri de Guvern, respectiv ordine de ministru, care practic completează legea.