Avocatul Poporului cere stoparea tăierii pădurilor pe perioada stării de urgență© antena3.ro

Avocatul Poporului cere stoparea tăierii pădurilor pe perioada stării de urgență

, 5 știri, 62 vizualizări

Avocatul Poporului solicită Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să evalueze posibilitatea sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgență.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere, și a solicitat ministerului afacerilor interne, în calitate de președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, să analizeze împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor și cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, luarea în considerare a sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgență și intensificarea controalelor în păduri de către reprezentanții Gărzilor Forestiere, împreună cu forțele de ordine, și efectuarea în trafic a activităților/controalelor specifice pe linie de control silvic”, se arată în comunicat.

Ministrul Mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, a afirmat, marți, că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică. Pe plan social, măsura ar afecta 3,5 milioane de gospodării din România, care se încălzesc cu lemne, iar peste 100.000 de oameni vor intra în șomaj tehnic sau vor fi concediați.