Bacterii extrem de periculoase in borsul de peste dat de pomana la Murgeni, unde au murit 3 pacienti - Detalii CRUCIALE6Foto© stirileprotv.ro

Bacterii extrem de periculoase in borsul de peste dat de pomana la Murgeni, unde au murit 3 pacienti - Detalii CRUCIALE

, 9 știri, 26 vizualizări

Un document oficial al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, comunicat Prefecturii Vaslui și obținut de Libertatea, arată că în borșul de pește oferit pacienților de la Spitalul Murgeni au fost găsite bacterii periculoase.

Documentul demonstrează că, încă de pe 29 noiembrie, autoritățile din Vaslui știau că mâncarea oferită pacienților de la Murgeni conținea bacterii care pot produce probleme de sănătate. În borșul de pește, oferit de Mănăstirea Florești pacienților de la Murgeni, s-au identificat clostridium perfringens, bacillus cereus și cerulida.

”Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicația alimentară, în general când numărul de bacterii depășesc 100.000 pe gram de hrană, deși există și cazuri cunoscute de otrăvire în care concentrația a fost cu mult sub 6.000/g”, se arată în adresa transmisă Prefecturii Vaslui, citattă de Libertatea.