Barna: Există o susținere deplină și neechivocă a USR pentru referendum2Foto© cotidianul.ro

Barna: Există o susținere deplină și neechivocă a USR pentru referendum

, 4 știri, 28 vizualizări

USR susține deplin și neechivoc referendumul, a declarat, joi, liderul partidului, Dan Barna, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis pe tema situației din Justiție. "I-am transmis președintelui poziția USR conform căreia este nevoie de o consultare și de acest referendum.

Există o susținere deplină și neechivocă a USR pentru acest referendum, am discutat, evident, și despre inițiativa 'Fără penali', inițiativă pe care președintele o apreciază, a și contribuit inițial la demararea ei și chiar ne-a felicitat spunând că a fost o inițiativă și un efort grozav care a generat acest rezultat, referindu-ne la decizia Curții Constituționale care pune această inițiativă pe traiectoria unei modificări reale a Constituției.

În egală măsură, i-am transmis președintelui că USR consideră că un mecanism de tip MCV la nivel european face parte din oferta noastră electorală pentru europarlamentare și este un foarte bun instrument pentru a duce mai departe aceste principii ale statului de drept și ale luptei anticorupție la nivel european.