Bătălia pentru un Brexit fără acord va atinge punctul culminant în septembrie© a1.ro

Bătălia pentru un Brexit fără acord va atinge punctul culminant în septembrie

, 5 știri, 21 vizualizări

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că unii parlamentari britanici care cred că pot bloca Brexitul sunt implicați într-o colaborarea ''teribilă'' cu Uniunea Europeană, transmite Reuters. ''Există un mod teribil de colaborare între cei care cred că pot bloca Brexitul în parlament și prietenii noștri europeni.

Prietenii noștri europeni nu fac niciun compromis'', a afirmat Johnson, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri pe Facebook. Potrivit șefului executivului britanic, cu cât mai lung este impasul, cu atât mai probabil devine un Brexit fără acord. Boris Johnson a adăugat că britanicii doresc ca politicienii să realizeze Brexitul și sunt nemulțumiți că nu s-a făcut acest lucru până acum.

Întrebat dacă va convoca alegeri legislative după 31 octombrie pentru a se asigura că parlamentul nu poate împiedica Brexitul la acea dată, Boris Johnson a răspuns: ''Cred că publicul britanic a avut o mulțime de alegeri și evenimente electorale. Cred că ceea ce vor britanicii este ca noi să realizăm Brexitul la 31 octombrie și niciodată nu voi obosi să spun că acest lucru îl vom face.