Bayer trebuie să plătească unui cuplu despăgubiri de 2 miliarde de dolari pentru că un produs Monsanto le-a provocat cancer4Foto© mediafax.ro

Bayer trebuie să plătească unui cuplu despăgubiri de 2 miliarde de dolari pentru că un produs Monsanto le-a provocat cancer

, 9 știri, 16 vizualizări

Un tribunal din California a decis că Monsanto trebuie să plătească despăgubiri de 2 miliarde de dolari unui cuplu care s-a îmbolnăvit de cancer după ce a folosit un erbicid produs de companie, potrivit The Guardian.

Un juriu din Oakland a decis luni că Monsanto, acum deținută de gigantul farmaceutic german Bayer, este vinovată pentru că le-a provocat cancer lui Alva și Alberta Pilliod. Compania trebuie să plătească câte 1 miliard de dolari pentru fiecare dintre ei și peste 55 milioane dolari în daune compensatorii.

Victoria vine după alte două procese împotriva Monsanto pentru produsul Roundup – cel mai folosit erbicid din lume – iar cercetătorii au descoperit legătura între substanță și NHL (un tip de cancer care afectează sistemul imunitar).