Bazele SUA se află în raza de acțiune a rachetelor iraniene, avertizează un comandant iranian3Foto© libertatea.ro

Bazele SUA se află în raza de acțiune a rachetelor iraniene, avertizează un comandant iranian

, 7 știri, 16 vizualizări

"Toată lumea știe că toate bazele americane și portavioanele lor, pe o distanță de până la 2000 de kilometri în jurul Iranului, se află în raza de acțiune a rachetelor noastre", a afirmat comandantul forțelor aerospațiale ale Gardienilor revoluției din Iranul, Amir Ali Hajizadeh, potrivit agenției semioficiale Tasnim.

Comentariile acestuia survin după ce sâmbătă secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul pe Twitter că "a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale", după un bombardament cu drone asupra a două instalații petroliere din Arabia Saudită. Atacul, revendicat de rebelii yemeniți houthi, a declanșat incendii la două instalații petroliere ale gigantului Aramco. Secretarul de stat american a susținut în mesajul său pe Twitter că nu există dovezi că atacul a provenit din Yemen.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Teheran, Abbas Moussavi, a respins de asemenea duminică acuzațiile șefului diplomației americane, dând de înțeles că acestea ar avea ca scop să justifice "viitoare acțiuni" împotriva Iranului.