Beatrice Mahler: Dacă lucrurile continuă în această direcție, și decembrie va fi o lună în care vom plânge mult3Foto© libertatea.ro

Beatrice Mahler: Dacă lucrurile continuă în această direcție, și decembrie va fi o lună în care vom plânge mult

, 10 știri, 111 vizualizări

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că ”vom avea niște cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună” și dacă lucrurile continuă în această direcție, ”și decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

”Dacă am avea locuri în Terapie intensivă, numărul pacienților din terapie intensivă ar fi mult mai mare. Avem 60 de pacienți cu forme sever în secție, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistență în Terapie Intensivă, unde nivelul de evaluare și de suport este net diferit. În acest moment ne descurcăm cu ce avem și încercăm să facem tot ce putem pentru pacienții noștri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toți sunt îngrijiți, dar cu siguranță lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Internsivă”, a afirmat medicul marți seara, la Digi 24.

Întrebată dacă, în opinia sa, în București, ar fi nevoie de carantină, medicul a afirmat: ”Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creștere și pe care o vedem și noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienții internați, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung și foarte târziu, ajung și foarte decompensați, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea niște cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună și, dacă lucrurile continuă în această direcție, și decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.