Bebeluș de patru luni, mort după un tratament pentru roșu în gât. Anchetă în Vrancea după ce s-a descoperit că avea pneumonie5Foto© observator.tv

Bebeluș de patru luni, mort după un tratament pentru roșu în gât. Anchetă în Vrancea după ce s-a descoperit că avea pneumonie

, 8 știri, 17 vizualizări

O fetiță de patru luni a murit din cauza unei pneumonii, la numai câteva ore după ce fusese diagnosticată în Policlinica Spitalului Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" din Focșani cu "roșu în gât".

"Joi seara ne-a făcut fata temperatură. I-am băgat un supozitor. Vineri dimineață ne-am dus cu ea la Urgențe la spital. M-a trimis în Policlinică, unde era doamna doctor Gruia. Dânsa mi-a dat tratament. A zis că are început de roșu în gât, mi-a dat Tantum Verde, Algin, Panadol și niște picături care se dau în caz că face temperatură mai mare de 39 de grade. Sâmbătă dimineață, la ora cinci, a mâncat fata. La șase m-am trezit să-i dau tratament și nu am mai avut cui", a povestit mama fetiței decedate, Alina Artimon.

Medicul pediatru de la spitalul din Focșani susține că a fost respectat protocolul.

"Vineri, la ora 12,14 am consultat copilul Maria Daria Petrea, în vârstă de patru luni jumătate, din Ciușlea. La examenul clinic nu am depistat simptomatologii respiratorii, semne de insuficiență respiratorie, copilul respira bine, era bine colorat, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe îndelete, dezbrăcat la Pampers, pentru că așa consultăm toți copiii sugari.