Bebeluș de un an și două luni, suspect de coronavirus, după ce a intrat în contact cu tatăl revenit din Italia3Foto© observator.tv

Bebeluș de un an și două luni, suspect de coronavirus, după ce a intrat în contact cu tatăl revenit din Italia

, 8 știri, 31 vizualizări

Copilul era în izolare la domiciliu, alături de familia sa, după ce tatăl lui a revenit din Italia pe data de 23 februarie. Medicii l-au preluat, l-au consultat și i-au prelevat probe pentru testarea pentru coronavirus.

„Am preluat un pacient, de un an și două luni, din Pechea, intrat în contact cu tatăl, care se află în a opta sau a noua zi de izolare după ce a tranzitat Italia și a revenit acasă pe 23 februarie. Sunt cinci membri ai familiei, niciunul nu prezintă simptomatologie. Pacientul s-a prezentat cu rinoree apoasă, febră 39,5, dispnee și tuse productivă. Momentan, starea pacientului este stabilă. S-au recoltat probe ce urmează a fi trimise la București pentru investigații suplimentare”, a declarat, miercuri, Gabriela Lupășteanu, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, conform Agerpres.

La spitalul gălățean au mai fost internați trei adulți și doi copii, de trei și cinci ani, toți testați negativ pentru coronavirus. În prezent, la nivelul județului Galați sunt 429 de persoane izolate la domiciliu și patru în carantină în spații special amenajate de autorități.