Benjamin Netanyahu a fost inculpat pentru acte de corupție8Foto© romanialibera.ro

Benjamin Netanyahu a fost inculpat pentru acte de corupție

, 13 știri, 17 vizualizări

Procurorul general din Israel, Avichai Mandelblit, a anunțat joi seară definitivarea procedurii de inculpare a premierului în exercițiu, Benjamin Netanyahu, pentru acte de corupție, urmând ca acuzațiile formale să fie transmise instanței potrivit.

"Decizia procurorului general în cazul premierului a fost luată după analizarea atentă a numeroaselor dubii exprimate de avocații acestuia în cursul audierilor desfășurate la începutul lunii octombrie 2019. Toate suspiciunile au fost analizate profund, în cadrul procedurii prin care Biroul procurorului general a verificat sute de pagini referitoare la dubiile exprimate la audieri", anunță Parchetul General din Israel.

Procurorul general Avichai Mandelblit a decis în februarie inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru luare de mită și abuz de încredere, în trei dosare penale. Benjamin Netanyahu a fost audiat în octombrie, pentru a-și prezenta argumentele împotriva inculpării. Acum, procedura de inculpare a fost definitivată, iar acuzațiile vor fi prezentate formal instanței judiciare.