Bilanț negru al virusului West Nile în România2Foto© libertatea.ro

Bilanț negru al virusului West Nile în România

, 12 știri, 19 vizualizări

În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Călărași cinci cazuri, Galați trei cazuri), câte două cazuri în Tulcea, Teleorman, Iași, câte un caz în Buzău, Dolj, Mureș, Vaslui, Vrancea și în Municipiul București (6 cazuri). Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în județul Galați cât și în Tulcea, potrivit INSP.

Specialiștii recomandă populației să evite expunerea la țânțari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, să utilizeze substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție la ferestre), să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Virusul West Nile este transmis de țânțari din specia Aedes, inclusiv, subspecia Aedes albopictus sau Țânțarul-tigru, care s-a făcut vinovat de cazurile de West Nile depistate în ultimii ani în țara noastră.