Bilanțul uraganului Dorian ar putea ajunge la câteva mii de morți doar în Bahamas2Foto© stirileprotv.ro

Bilanțul uraganului Dorian ar putea ajunge la câteva mii de morți doar în Bahamas

, 8 știri, 29 vizualizări

''Lista, compusă pe baza relatărilor legate de persoanele dispărute, nu a fost comparată cu datele guvernamentale privind persoanele evacuate și aflate în adăposturi'', a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale de Gestionarea Situațiilor de Urgență (NEMA), Carl Smith, într-o conferință de presă.

'Prelucrarea bazei de date este în curs', a precizat Smith, adăugând că numărul celor dispăruți este așteptat să scadă. Primul ministru din Bahamas, Hubert Minnis a avertizat pe de altă parte că, deși bilanțul oficial al trecerii uraganului este de 50 de morți, 'numărul deceselor este așteptat să crească'. 'Am intensificat eforturile de a recupera corpurile celor care care au murit în timpul furtunii', a adăugat Minnis într-o alocuțiune televizată, descriind trecerea uraganului Dorian ca pe o ' tragedie istorică'.

Premierul a precizat că până în prezent au fost evacuate peste 5.500 de persoane de pe insula Noua Providență, adăugând că 'transportatorilor comerciali li se va permite reluarea zborurilor spre Abaco începând de azi, într-o manieră limitată'.