Black Friday ar putea fi interzis în Franța pentru că provoacă supra-consum, blocaje în trafic și poluare6Foto© wall-street.ro

Black Friday ar putea fi interzis în Franța pentru că provoacă supra-consum, blocaje în trafic și poluare

, 9 știri, 27 vizualizări

BLACK FRIDAY 2019 Mai mulți parlamentarii francezi și-au anunțat intenția de a adopta un act legislativ prin care să fie interzise vânzările la reducere de Black Friday, pe motiv că provoacă supra-consum, blocaje în trafic și poluare, transmite AP.

BLACK FRIDAY 2019 Fostul ministru al Ecologiei, Delphine Batho, a prezentat un amendament care propune interzicerea Black Friday deoarece provoacă o risipă a resurselor și un supra-consum. Amendamentul a fost adoptat de o comisie parlamentară și urmează să fie dezbătut în Adunarea Națională pe data de 9 decembrie.

BLACK FRIDAY 2019 Separat, ministrul francez al Tranziției Ecologice, Elisabeth Borne a criticat joi evenimentul comercial care, în opinia sa, creează "blocaje în trafic, poluare și emisii de gaze cu efect de seră". Elisabeth Borne a adăugat că ar sprijini Black Friday dacă acest eveniment ar fi în beneficiul micilor companii franceze dar marii retaileri online sunt principalii beneficiari.