Blocul ACUM o vrea pe Maia Sandu premier3Foto© romaniatv.net

Blocul ACUM o vrea pe Maia Sandu premier

, 13 știri, 19 vizualizări

Reprezentanții Blocului ACUM, Igor Grosu și Alexandru Slusari, au declarat că în timpul consultărilor avute miercuri cu Igor Dodon au reiterat că în funcția de premier "poate fi doar Maia Sandu cu actuala garnitură de miniștri și cu acea agendă asumată: reforma justiției, procurorul general, evaluarea procurorilor, scoaterea din captivitate a instituțiilor".

"Doar în acest caz pot avea loc discuții. În caz contrar, se va ajunge într-o situație similară. Noi credem că, dacă nu ar fi fost procurorul general, ei veneau cu alt motiv pentru a demite guvernul Sandu. Igor Dodon cred că se pregătește tot mai insistent pentru alegerile prezidențiale', a spus Igor Grosu, deputat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, informează Agerpres.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Alexandru Slusari, reprezentantul Platforma Demnitate și Adevăr, a spus că "cel mai probabil, au fost aruncate deja zarurile" și că "va exista un guvern tehnocrat". "Era de așteptat că după demisia guvernului, blocul ACUM nu avea cum să vină cu altă strategie și altă componență a guvernului.