Boeing ar putea opri producția de avioane 737 MAX4Foto© businessmagazin.ro

Boeing ar putea opri producția de avioane 737 MAX

, 16 știri, 23 vizualizări

Boeing are în vedere suspendarea sau reducerea producției modelului 737 MAX, pe fondul incertitudinii în creștere a revenirii în circulație a avionului, o decizie urmând a fi anunțată în această săptămână, anunță Wall Street Journal.

Administrația Boeing consideră întreruperea producției ca fiind cea mai viabilă dintre opțiuni, în urma întâlnirii de duminică a consiliului de administrație. Ideea opririi producției vine la câteva zile după ce autoritățile de reglementare din SUA au avertizat gigantul aerospațial că și-ar fi stabilit așteptări nerealiste în legătură cu momentul în care avionul va avea voie să zboare din nou.

O nouă reducere a producției, după cea din aprilie, ar majora costurile lui Boeing și ar afecta rezultatele financiare, în condițiile în care cheltuielile fixe ar fi distribuite pe mai puține avioane. De asemenea, măsura ar putea duce la reduceri de locuri de muncă și la apariția unor probleme în întreaga industrie aero globală, precum și pentru companiile aeriene lovite deja de interzicerea zborurilor flotei globale de aproximativ 800 de avioane.