Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE2Foto© puterea.ro

Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

, 5 știri, 8 vizualizări

Întâlnirea a avut loc la Bruxelles, iar miniștrii au discutat despre relațiile Uniunii Europene cu Rusia, situația din Hong Kong, elaborarea Busolei Strategice a UE, precum și un dialog prin video-conferință cu noul secretar de stat al SUA, Antony Blinken.

„În primul rând, cu privire la relațiile UE-Rusia – este un subiect foarte important. Ieri seară am avut o întâlnire, împreună cu alți colegi miniștri, cu reprezentanți ai personalului domnului Navalnîi și am discutat despre situația drepturilor omului în Rusia, despre adoptarea de noi sancțiuni legate de drepturile omului. Am discutat, de asemenea, despre modul în care UE poate sprijini mai bine societatea civilă democratică din Rusia și sunt de părere că UE trebuie să își consolideze sprijinul pentru societatea civilă și comunicarea sa către publicul larg din Rusia, în general.

Desigur, pe termen lung, trebuie să fim mai uniți, trebuie să cooperăm mai bine cu statele membre. De asemenea, trebuie să comunicăm cu instituțiile europene și să ne coordonăm cu partenerii noștri, în special cu Statele Unite, NATO, Regatul Unit. Și, de asemenea, cred că avem nevoie de o discuție cu privire la o abordare strategică a Uniunii Europene asupra Rusiei.