Bogdan Despescu, numărul 2 din Ministerul de Interne, acuzat de plagiat3Foto© rfi.ro

Bogdan Despescu, numărul 2 din Ministerul de Interne, acuzat de plagiat

, 6 știri, 24 vizualizări

Despescu, numit secretar de stat în Ministerul de Interne la 29 noiembrie 2019, ar fi folosit cel puțin patru surse bibliografice majore pentru a copia în teza de doctorat, scrie jurnalista Emilia Șercan în pressone.ro. De exemplu, dintr-o carte scrisă de un fost profesor de la Academia de Poliție, Despescu a plagiat nu mai puțin de 77 de pagini.

În martie 2018, în plin scandal legat de tezele de doctorat plagiate susținute la Academia de Poliție, chestorul șef de poliție Bogdan Despescu a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) pentru a obliga cele două instituții să-i plătească sporul doctoral stabilit prin lege pentru persoanele care lucrează pentru statul român.

Despescu s-a înscris la doctorat în 2007, când ocupa funcția de adjunct al șefului IPJ Buzău și a obținut titlul de doctor în iulie 2010. Coordonator i-a fost Ioan Dascălu, cel care – alături și Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, și de Costică Voicu, fost rector al Academiei de Poliție – a pus în 2002 bazele domeniul doctoral Ordine Publică și Siguranță Națională (OPSN).