Boris Johnson, acuzat de hărțuire sexuală2Foto© realitatea.net

Boris Johnson, acuzat de hărțuire sexuală

, 9 știri, 19 vizualizări

O jurnalistă britanică l-a acuzat pe premierul Boris Johnson că ar fi mângâiat-o insistent pe coapsă, în urmă cu 20 de ani. Un purtător de cuvânt de la Downing Street a transmis că acuzația este falsă, potrivit AFP, citat de Antena 3.

Charlotte Edwardes a povestit, într-un articol publicat în ediția de duminică a Sunday Times, că incidentul a avut loc la un dejun, în sediul revistei conservatoare The Spectator, la Londra, la puțin timp după ce Boris Johnson a devenit redactor-șef în 1999.

”Sub masă, simt mâna lui Johnson pe coapsa mea. Strânge. Mâna îi este în partea sus a piciorului meu și el are suficientă carne sub degete cât să mă ridic brusc”, descrie ea în acest articol, scris cu ocazia marcării a doi ani de mișcare #MeToo, care a eliberat exprimarea unor femei victime ale hărțuirii sau agresiunii sexuale. Charlotte Edwardes, la acea vreme o tânără jurnalistă, scrie că a discutat de asemenea cu o tânără femeie așezată alături de Boris Johnson în timpul acestui dejun, care i-ar fi spus ”o, Doamne, mi-a făcut același lucru!”.