Boris Johnson declară război imigranților© agerpres.ro

Boris Johnson declară război imigranților

, 6 știri, 23 vizualizări

Șeful executivului de la Londra, Boris Johnson, a promis să reducă nivelul imigrației, dacă Partidul Conservator, pe care îl conduce, va câștiga alegerile parlametare din 12 decembrie. Cu toate acestea, el pare dispus să-i lase încă să lucreze pe teritoriul britanic pe imigranții calificați. Concomitent, Partidul Conservator neagă vehement acuzațiile potrivit cărora și-ar fi finanțat campania cu bani de la Moscova.

„Numărul imigranților se va reduce pentru că noi vom putea să controlăm sistemul în felul acesta. Și nu cred că este corect să avem o abordare lipsită de control și de limite în acest domeniu”, a declarat premierul Boris Johnson pentru postul de televiziune Sky News, într-o afirmație citată de Reuters.

El a insistat apoi în câteva rânduri asupra faptului că se va axa asupra scăderii drastice a nivelului imigrației. Cu toate acestea, Johnson a menționat că, în linii mari, nu se opune ideii ca, în Marea Britanie, să continue să sosească și să lucreze străini, însă într-o proporție limitată.