Boris Johnson: Varianta britanică a noului coronavirus este mai letală7Foto1Video© libertatea.ro

Boris Johnson: Varianta britanică a noului coronavirus este mai letală

, 15 știri, 75 vizualizări

Varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă, pare a fi legată de o mortalitate mai mare cu 30%, a declarat, vineri, 22 ianuarie, premierul Boris Johnson, într-o conferință de presă organizată în Downing Street, informează Daily Mail. Premierul britanic și colaboratorii săi științifici nu au furnizat nicio dovadă.

”Acum pare că există dovezi că noua variantă, care a fost identificată pentru prima dată la Londra, și în sud-estul Angliei, poate fi legată de un grad mai mare de mortalitate”, a declarat Boris Johnson, fără să prezinte dovezi certe. Acestea ar proveni de la ”experții care au analizat decesele la persoane care au contractat noua și vechea variantă”.

Potrivit The Sun, trei grupuri separate de experți care consiliază guvernul de la Londra au analizat impactul variantei ”Kent” asupra mortalității, însă rezultatele lor, bazate pe analiza câtorva sute de decese, au avut rezultate diferite. Noua tulpină ar avea între 29 și 91% mai multe șanse să omoare britanicii deja infectați.