Brexit fără acord? Ford, avertisment2Foto© bzi.ro

Brexit fără acord? Ford, avertisment

, 10 știri, 10 vizualizări

Producătorul auto american are două fabrici în Marea Britanie unde se produc motoare, care sunt exportate în Germania, Turcia, SUA și în alte regiuni. Livrările ar putea fi afectate în cazul în care Regatul Unit părăsește UE fără un acord. 'Este un drum plin de piedici. Probabilitatea unui Brexit fără acord a crescut în ultimele luni ...

esențial va fi ceea ce se va întâmpla la final în porturi și la frontiere, și, extrem de important, cum va evolua lira sterlină', a declarat președintele Ford Automotive, Joseph Hinrichs, la postul de radio BBC. Ford a anunțat în mai că va închide anul viitor fabrica Bridgend din Marea Britanie, din cauza scăderii cererii, fiind amenințate 1.700 de locuri de muncă.

Anunțul Ford a reprezentat o nouă lovitură pentru industria auto din Marea Britanie, confruntată cu o scădere aproape la jumătate a investițiilor, în principal din cauza incertitudinilor legate de Brexit. Printre companiile care au anunțat că își reduc sau își opresc producția în Marea Britanie se află Jaguar Land Rover, Nissan, Airbus, Sony, Dyson,Toyota și Honda.