Bugete record pentru programele Casa Verde Fotovoltaice și Rabla Plus și Clasic și Rabla pentru sobe© economie.hotnews.ro

Bugete record pentru programele Casa Verde Fotovoltaice și Rabla Plus și Clasic și Rabla pentru sobe

, 5 știri, 21 vizualizări

Guvernul a aprobat miercuri seara bugetele pentru Programele Rabla și Casa Verde Fotovoltaice, ambele fiind majorate la sume record, dat fiind interesul românilor pentru aceste finanțări.

Casa Verde Fotovoltaice are alocat un buget record de 2 miliarde de lei pentru acest an, bugetul programului Rabla Plus fiind majorat la 1 miliard de lei.

„Casa Verde Fotovoltaice este cel mai solicitat program, astfel că pentru înscrierile pe care le vom organiza în anul 2024, am alocat un buget record în valoare de 2 miliarde de lei. De asemenea, dispunem pentru anul 2024 de un buget de 250 de milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finanțare ce vizează înscrierea unităților de cult, a instituțiilor publice și entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale care doresc instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru clădirile în care își desfășoară activitatea”, se arată în informarea AFM.