Călin Popescu-Tăriceanu, solicită Guvernului să renunțe la publicarea în MO a ordonanței de urgență referitoare la alegerile anticipate4Foto1Video© romaniatv.net

Călin Popescu-Tăriceanu, solicită Guvernului să renunțe la publicarea în MO a ordonanței de urgență referitoare la alegerile anticipate

, 18 știri, 9 vizualizări

''Ordonanța Guvernului Orban rescrie capitole importante din legile electorale în vederea eventualelor alegeri parlamentare anticipate. Ea este o palmă dată democrației. Aș fi mers mai departe și aș fi spus că este un adevărat atentat la democrație dacă ea nu ar avea și prevederi pozitive, precum mărirea numărului de parlamentari pentru românii care trăiesc în străinătate'', a scris Tăriceanu vineri pe Facebook.

În opinia sa, dacă această ordonanță va intra în vigoare, va reintroduce turismul electoral, mărind posibilitățile de vot multiplu și de fraudare a alegerilor, potrivit Agerpres.

''Pe vremea când eram președintele PNL, partidul era principalul adversar al turismului electoral și cel mai vocal avocat al votului democratic, în condiții corecte și transparente. Prin actuala ordonanță, Guvernul Orban face exact contrariul a ceea ce făcea PNL al cărui președinte eram.