Călin Popescu Tăriceanu vrea plângere penală împotriva lui Ludovic Orban9Foto© romaniatv.net

Călin Popescu Tăriceanu vrea plângere penală împotriva lui Ludovic Orban

, 20 știri, 51 vizualizări

Călin Popescu Tăriceanu vrea plângere penală împotriva lui Ludovic Orban. Șeful ALDE va propune ca Parlamentul, în baza articolului 109 din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva lui Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor, a declarat marți președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu susține că așteaptă o reacție mai hotărâtă a CSM-ului, ALDE nedorind să fie complice la „nășirea unui mic dictator și, în consecință, va propune ca Parlamentul, în baza art. 109, alin. 2, din Constituție, privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor“.

Liderul ALDE a adăugat că articolul 368 din Codul Penal este destul de clar: „Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (…). Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.