Cand Schengen nu e, de fapt, Schengen: Inca un europarlamentar roman, verificat pe Aeroportul din Viena. ,,Scandalos si revoltator3Foto© realitatea.net

Cand Schengen nu e, de fapt, Schengen: Inca un europarlamentar roman, verificat pe Aeroportul din Viena. ,,Scandalos si revoltator

, 5 știri, 23 vizualizări

„Scandalos, este pur și simplu scandalos și revoltător. Am aterizat acum la Viena și, cum am coborât din avion, am fost supus în mod abuziv și discriminatoriu unui proces de verificare de către poliția lui Karner (ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner – n.r.), în condițiile în care suntem oficial de o săptămână în Schengen”, a scris Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul mai spune că „dacă Guvernul Nehammer nu încetează această formă de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisiei Europene, dacă va dori votul meu, să acționeze la CJUE acest abuz de putere”.

El a susținut că România a pierdut, din 8 decembrie 2022 până în prezent, când Austria a votat pentru intrarea în Schengen a Croației și împotriva intrării României, peste 10 miliarde de euro, pentru că economia țării noastre nu beneficiază de Piața Unică Europeană.