Cand vom cunoaste adversarele din preliminariile Cupei Mondiale - Qatar 20222Foto© sport.ro

Cand vom cunoaste adversarele din preliminariile Cupei Mondiale - Qatar 2022

, 5 știri, 10 vizualizări

Tragerea la sorți a grupelor preliminare, faza europeană, pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar din 2022 va avea loc pe data de 7 decembrie la Zurich, în cadrul unei ceremonii virtuale (20:00, ora României), fără prezența reprezentanților federațiilor naționale din cauza pandemiei de Covid-19, a anunțat, joi, Federația Internațională de Fotbal (FIFA), citată de agenția EFE.

Cele 55 de selecționate europene, între care și România, vor intra la tragerea la sorți transmisă în direct de FIFA.com, care va defini faza preliminară cu cinci grupe de câte șase echipe și alte cinci grupe de câte cinci echipe.

Fiecare echipă își va întâlni adversarele în două manșe, între martie și noiembrie 2021, iar câștigătoarele grupelor se vor califica direct la Cupa Mondială din Qatar din 2022. Echipele clasate pe locurile secunde vor disputa un play-off. La această fază vor participa și primele două cel mai bine clasate câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor 2020-2021, dar care nu s-au calificat direct la Cupa Mondială și nici nu au loc în play-off de pe locul al doilea din grupe.