Care este cea mai aglomerata statie de metrou din Bucuresti2Foto© agerpres.ro

Care este cea mai aglomerata statie de metrou din Bucuresti

, 7 știri, 16 vizualizări

„Traficul de calatori in statiile de metrou din Bucuresti a crescut per total cu doar 3% din 2014 pana in 2019, de la 173 milioane la 177 milioane de calatorii. Schimbarile aparute in clasamentul celor mai aglomerate statii statii de metrou reflecta in special dezvoltarea segmentului de birouri in capitala. Statia Aurel Vlaicu, pe locul 8 in topul celor mai tranzitate statii in 2014, este acum prima in acest top, cu o crestere de 46%, de la 5,4 milioane la 8,1 milioane de calatorii fata de 2014”, se mentioneaza in analiza, scrie Digi24.

Potrivit realizatorilor, aceasta crestere este direct proportionala cu cea a stocului de birouri din zona din ultimii ani, numarul de angajati din zonele Aurel Vlaicu/Pipera ajungand la peste 120.000, in 2019.

„Daca in zone precum cele de nord si de vest ale Bucurestiului cresterea numarului de calatori este in primul rand o consecinta a dezvoltarii proiectelor de birouri, in sudul Capitalei cresterea semnificativa a traficului este cauzata de numarul record de proiecte rezidentiale noi cu preturi accesibile”, conform sursei citate.