Care este cel mai rar pașaport din lume2Foto© g4media.ro

Care este cel mai rar pașaport din lume

, 4 știri, 60 vizualizări

Ordinul Suveran Militar de Malta – cunoscut și sub numele de Cavalerii de Malta – nu este doar un ordin religios catolic cu o istorie de aproape 1.000 de ani. Nu este doar o organizație de ajutor umanitar cu un buget de mai multe milioane de dolari, cu operațiuni care includ tabere de refugiați și programe de ajutorare în caz de dezastre în aproximativ 120 de țări din întreaga lume.

Este, de asemenea, o națiune suverană, cu statut de observator al Națiunilor Unite și cu propria constituție, dar, în mod neobișnuit, fără niciun teren. Emite plăcuțe de înmatriculare pentru mașini – fără a avea drumuri pe care să le poată conduce – și propriile ștampile, monedă și pașapoarte, relatează CNN.

Cavalerii au luat naștere ca ordin cavaleresc în Ierusalim în jurul anului 1099 și au primit în dar arhipelagul maltez în 1530 de la regele Spaniei. Napoleon Bonaparte i-a forțat pe Cavaleri să părăsească Malta în timpul invaziei franceze din 1798, iar în prezent, Ordinul își are sediul la Roma. Daniel de Petri Testaferrata, președintele Ordinului, cu sediul în Malta, a declarat pentru CNN că doar aproximativ 100 dintre cei 13.500 de cavaleri, domnițe și capelani, care sunt acum împrăștiați pe tot globul, trăiesc în arhipelagul maltez.