Cârnații de Pleșcoi, al șaselea produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană7Foto© euractiv.ro

Cârnații de Pleșcoi, al șaselea produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană

, 16 știri, 15 vizualizări

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc "Cârnați de Pleșcoi" în registrul produselor care beneficiază de Indicație Geografică Protejată (IGP), informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Cârnații de Pleșcoi sunt un soi de cârnați afumați produși dintr-un amestec de carne de oaie și vită, uneori și carne de capră, condimentați cu ardei roșu, usturoi și cimbru. Această combinație de ingrediente și procesul de producție le conferă Cârnaților de Pleșcoi un gust unic, cunoscut și renumit pe teritoriul României începând din secolul al XIII- lea.

Începând din 2008, un festival al "Cârnaților de Pleșcoi" este organizat pentru a celebra acest produs foarte apreciat de români.