Carnea procesată, un pericol pentru sănătate. Câte kilograme de carne mănâncă în medie un român2Foto© businessmagazin.ro

Carnea procesată, un pericol pentru sănătate. Câte kilograme de carne mănâncă în medie un român

, 6 știri, 86 vizualizări

Aproape toți românii consumă carne săptămânal, însă nu foarte mulți știu cât de periculoasă este.

Carnea procesată, alături de țigări și alcool, este inclusă în categoria cancerigenă pentru oameni.

Cu fiecare 150 de grame de carne procesată pe săptămână crește riscul cardiovascular cu 46% și riscul de deces cu 51%. Asta arată un studiu realizat la nivel global de cercetătorii de la Hamilton Health Science.

Lilia Andrei este vegetariană de aproape 14 ani. A fost nevoită să renunțe la carne în urma unei probleme de sănătătate, dar spune că nu regretă această decizie.

„Doar încetând să mănânc carne, trecând pe partea aia cu tot ce înseamnă proteină vegetală (...) de la ființa aia care nu putea să se țină pe picioare, care obosea să se ducă să-și ia o pâine, adormea trei stații în metrou până la muncă și moțăia 90% din timp, mai aveam puțin și mutam mobila prin casă”, a spus Lilia Andrei, vegetariană.