Câștigul salarial mediu net a încetinit în martie4Foto© agerpres.ro

Câștigul salarial mediu net a încetinit în martie

, 14 știri, 6 vizualizări

Câștigul salarial mediu nominal net a urcat cu 4,8% în martie 2019 față de luna precedentă, ajungând la 3.075 lei, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS) publicate luni.

Câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 5.050 lei, cu 4,8% mai mare decât în februarie 2019.

Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației, inclusiv activități de servicii informatice (7.491 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.752 lei).

În luna martie 2019, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă, ca urmare a acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale, pentru sărbătorile de iarnă, pentru performanțe deosebite sau al 13-lea salariu), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte), precizează INS.