Cati alegatori s-au inregistrat pentru votul in strainatate si ce trebuie sa faci in cazul in care nu te afli printre ei3Foto© euractiv.ro

Cati alegatori s-au inregistrat pentru votul in strainatate si ce trebuie sa faci in cazul in care nu te afli printre ei

, 6 știri, 8 vizualizări

Potrivt AEP, numărul cetățenilor români care s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro ca alegători în străinătate, până luni, la ora 23:00, a depășit 20.000, peste 10.000 dintre aceștia accesând ca opțiune votul prin corespondență.

Conducerea AEP amintește cetățenilor români care au domiciliul sau reședinta în străinătate că mai au la dispoziție 22 de zile pentru a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro și le recomandă să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură și comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări și fără costuri.

Pentru exercitarea votului prin corespondență trebuie parcurși următorii pași: 1. Înregistrarea - completarea formularului online de pe portalul www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul prin corespondență. La acest formular trebuie anexată copia scanată sau fotografia actului de identitate și copia documentului care dovedește dreptul de ședere, eliberat de autoritățile străine. 2.