Câți pensionari sunt în România și care este venitul lunar al acestora© antena3.ro

Câți pensionari sunt în România și care este venitul lunar al acestora

, 6 știri, 91 vizualizări

Numărul pensionarilor din România a ajuns la 5,132 milioane de pensionari, în trimestrul al doilea al anului 2020, a raportat Institutul Național de Statistică (INS). De asemenea, pensia medie lunară este de 1.463 de lei.

Conform informațiilor oferite de Institutul Național de Statistică (INS), România a înregistrat, la nivelul trimestrului al doilea al anului 2020, un număr mediu de 5,132 mil. de pensionari, cu o mie de persoane mai mult față de trimestrul trecut. Totodată, față de trimestrul precedent, pensia minimă lunară a crescut cu 0,9%, atingând valoarea de 1.463 de lei. Numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4.676 mil. de persoane, în creștere cu 6 mii față de trimestrul trecut.

Conform studiului realizat de INS, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.380 de lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare și câștigul salarial mediu net a fost de 51,0%, spre deosebire de 50,8% în trimestrul precedent.