CCR discută astăzi legea privind dobânzile excesive și legea care aduce modificări Codului Fiscal3Foto© economie.hotnews.ro

CCR discută astăzi legea privind dobânzile excesive și legea care aduce modificări Codului Fiscal

, 9 știri, 36 vizualizări

CCR dezbate miercuri obiecția PNL legată de modificarea Legii privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive. Judecătorii Curții vor discuta și sesizarea președintelui Klaus Iohannis și cea a Guvernului referitoare la modificarea legii 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi.

De asemenea, CCR va discuta și sesizarea făcut de Guvern asupra Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.72/2020 pentru suspendarea aplicării prevederilor art. 21 alin. (6) din Legea 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România și instituirea unor măsuri tranzitorii.

Camera Deputaților a adoptat pe 6 mai, proiectul de lege privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive. Prin urmare, conform inițativei legislative adoptate, „prin excepție de la prevederile art. 5, în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 15.000 lei, suma totală de rambursat de către consumator nu poate depăși dublul sumei împrumutate".