Ce a răspuns Petre Roman în emisiunea lui Denise Rifai, întrebat dacă tatăl lui a fost asasinat din ordinul lui Ceaușescu5Foto© libertatea.ro

Ce a răspuns Petre Roman în emisiunea lui Denise Rifai, întrebat dacă tatăl lui a fost asasinat din ordinul lui Ceaușescu

, 6 știri, 141 vizualizări

Petre Roman, 74 de ani, a fost primul premier postdecembrist al României. Invitat special în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai„, de la Kanal D, politicianul a făcut o incursiune în viața și în cariera sa, abordând și teme ce l-au adus pe scena țării în zorii democrației din anii 90, dar și din prezentul cotidian al politicii interne.

Fost premier, președinte al Senatului, ministrul de externe, conducător de partid, Petre Roman s-a caracterizat: „Înainte de toate, sunt un profesor, un om de știință, care a ajuns în politică, la o cotitură fundamentală a țării noastre. Eu uram politica, am ajuns întâmplător în acest domeniu”. Dar nu se mai identifică deloc cu politica actuală.

„Petre Roman e Petre Roman, așa cum îl cunoaște lumea. Mulți mi se adresează cu simpatie, cu afecțiune, îmi face bine la suflet. În politica actuală, nu mai pot să mă implic, fiindcă ea nu mai seamănă deloc cu ceea ce-mi doream eu în politică. Dacă mă întrebi ce mai este politica acum, pot răspunde: „Nu le pasă, domne!”. Da, aș vrea să mai fiu o persoană politică pentru România, dar să vedem unde și cum”.